Nampak atau tak ye janin saya

Assalamualaikum mommies semua, nak mintak pedapat, 2 minggu lepas saya pergi scan waktu tu kandungan saya 6w5d tapi dr ckp tak nampak baby lagi so dr suruh dtg lagi 2 minggu iaitu minggu ni. Tapi saya rasa takut sangat kalau scan yang kali ni tak nampak lagi sebab sy banyak baca macam2 kes boleh jadi kalau baby tak nampak time scan ni. Sekarang saya baru 7w6d. 19.8.2020 ni dah kena buat buku merah. Mommies doakan urusan sy dipermudahkan ya. Saya doakan urusan mommies semua dipermudahkan in shaa Allah ? #1stbaby

Nampak atau tak ye janin saya
20 Balas

Wahhhhhh alhamdulillah...sy 10week ke atas baru doctor bg scan..skrg ni dah nak masuk 8 week..takut pon ada jgk sbnrnya..buku pink dah nak kena buka minggu depan.

4y ago

Hehe tu lah sama lah minggu depan nak buka buku pink dah. Tapi jumaat ni dah plan dgn husband nak scan dkt swasta dulu. Semoga Allah mudahkan urusan awak yee. Tahniah taw jaga diri elok2

Scan minggu ke 7.ada nmpk..tp msh kecik..scan kat klinik minggu ka 9..baru btl terang nmpk..denyut jntung baby sya pun nmpk..gmbira nmpak si baby bergerak..

Sy scan 6w xnmpk, 8w bru nmpk, kwn sy pulak 5w&7w xnmpk 9w bru nmpk, sbr ye sis,, ad tu tp blum nmpk lgi🥰

sye scan dlu 9 minggu bru nmpk dgn bunyi jantung skali . 10 minggu bru buka buku pink

Sy lg 6 w lngsung xde ape, doc ckp ectopic, pastu 8w scan dah nmpk heartbeat

InshaAllah, doa banyak2 ya. Sy mggu ke 8 baru scan nampak.

Ada tak mommies yg sudi jawab. Sy takde pengalaman

semoga Allah SWT permudahkan semua urusan awk Aamiin

Saya scan 8week nampak jantung 😍

Cm sy 8week bru nmpk