Anak susah tidur

Assalamualaikum mommies semua ... Anak saya usia 1 tahun 2 bulan. Anak saya selalu tidur lewat pagi. Paling awal 2 pagi, paling lewat 4.30pagi. masa ambil kat pengasuh pukul 6 sehingga la waktu malam, anak saya tak tidur langsung. Saya ibu yg bekerja. Bila jadi macam ni saya dan suami selalu terlajak tidur. Sampaikan prestasi kerja sye merundum akibat selalu lewat ke tempat kerja. Semua cara saya dah buat, dodoi, masuk buai, bedungkan, pasang zikir. Hampir hari² juga dia tidur lewat pagi. Kadang² sye termarah anak saya sbb mata dah barai sgt. Dengan suami pon kite selalu bertengkar sbb masing² letih & mengantuk. Sampaikan sye terfikir utk berhenti kerja... Mommies mcm mana ni? Bantu saya... #firstmom #pleasehelp

1 Balas

waalaikumussalam. mungkin boleh cuba grounding di rumput. berkaki ayam. ambil masa lepas balik kerja tu bg anak jalan di atas rumput atau tanah sekejap. sy pernah buat pd anak 1st. lebih mudah nak tido , in sya Allah 🙂