Air liur berdarah

Hi assalamualaikum mommies. saya pregnant 31W. Tapi lately ni bila meludah di pagi hari mesti air liur keluar darah. Bukan sikit tapi banyak. Saya memang selalu bangun pagi terus ke toilet meludah sebab loya sangat². Tapi ni tiba² shj kerap berdarah. Normal ke ye? Atau ada apa² masalah? Saya nk ke klinik check, risau sebab sekarang kes makin meningkat. Itu yang saya bertanya disini terlebih dahulu. Terima kasih.#ingintahu #pleasehelp

1 Balas

yg brdarah tu bhgian gg dekat gusi ke? cube sis cek mana drah tu timbul.. klu dekat gg n gusi maknanya kalsium sis kurg tu..kena beli pil kalsium kat farmasi atau bykkan minum susu n mkn mkanan yg ade kalsium.. bila kita mngandung, kalsium kita sume kena sedut dgn baby, jadi klu kalsium sis rendah, tu yg brdarah.. 😁

3y ago

saya xsure bahagian gigi ke mana. tapi mmg asyik berdarah je ppagi. nak kata tekak kering xtaulah kan