Air Rendaman Lemon

Assalamualaikum mommies, saya nak tanya, berapa kali sehari boleh minum air rendaman lemon? Saya ada gdm. Memang paras gula turun dengan cepat. Kalau minum banyak kali ada effect kt baby ke? #ingintahu #firstmom

1 Balas

Waalaikumsalam. Selagi takde alahan boleh je minum berapa kali. Macam saya tak minum sebab makanan/minuman yang masam ni food intolerance saya. Jadi saya tak pernah cuba, tak tahu boleh turun kan paras gula atau tak. Saya pun ada GDM. GDM on diet. Alhamdulillah BSP saya terkawal sampai bersalin. Apa yang saya buat amalkan gaya pemakanan yang sihat. Buat diet suku suku separuh. Cut sugar intake. Saya tinggalkan processed food, fastfood, junkfood. Ambil real food je. Plus saya buat light exercise.