Tulang leher lembut

Assalamualaikum mommies.. Nk tnya biasanya umur berapa leher baby dah kuat? Anak sy dah masuk 5 bulan tapi leher masih lembut. Ada yg sama kes dgn sy? Ada tips kuatkan leher? Normal atau abnormal? #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Waalaikumsalam, secara amnya 4 bulan ke atas leher baby dah kuat. Tapi masih lagi ikut perkembangan bayi itu sendiri. Sebab perkembangan setiap bayi lain lain. Puan tak perlu risau, ianya normal. Apa yang Puan boleh lakukan ialah kerap kan tummy time untuk baby. Ini latihan untuk baby kuatkan leher.