nak tahu gender

Assalamualaikum, mommies, bila boleh scan gender agak² ? maaf tanya. #ingintahu #firstbaby

7 Balas

Waalaikumsalam, kalau ikutkan 14weeks keatas kita dah boleh tahu kalau kita buat NPT test (type of blood test). NPT test bukan sahaja boleh check untuk jantina, tapi boleh juga check tentang down syndrome and edward’s syndrome, and accuracy of the results is usually 99% if according to the doctor. Jumaat lepas, saya baru sahaja, buat NPT test. Tapi, result akan ambil masa dalam 10 hari. Dan sekarang kandungan saya akan masuk 16minggu in few days.

10mo ago

NPT Test rasanya hanya ada di swasta sahaja kot. Tapi saya tak pasti kalau semua swasta ada untuk buat test tu atau tak. Cuma memang kena prepare duit banyak sikit, sebab harga dia memang mahal. Saya buat NPT test, harga RM2,200.00 🥲, but I am prepared for it. Sebab doctor and nurse dah inform since before 12weeks lagi.

14w buat nt scan,bby lasak.xnmpk.lps 2mnggu saje buat gender scan kt sonobee,ngam2 dye baru bgon tido.siap menggeliat,terus nmpk bebird🤣

saya pernah tanya nurse kat KK , dia kata 20weeks tu cun sangat dah kalau nak check jantina.

sy ank no 2 dulu 16 weeks dh nmpk.

24 weeks The best

16 w dah nampak awak

10mo ago

Saya puas sono tu Tekan perut suruh pi kencing dulu minum ayaq sejuk baru nampak 😂

20w keatas.

10mo ago

dekat kk xde scan jantina. mmg scan untuk tgk growth baby je. time doktor scan tu awak tanya lah doktor, bole tau jantina x? nanti dia akan check kan. ada doktor baik dia akan tolong tgk kan. ada doktor dia mcm acuh x acuh sikit. mcm sy anak pertama sy tanya doktor tu dia diam je. pastu dh setel scan time nk review dia ckp dia x nmpk jantina baby. huhuhu. pg swasta je senang.