Scan

Assalamualaikum mommies. Biasa kalau awal pregnancy start minggu ke berapa baru boleh scan ye? Maaf tak berapa tahu sangat. Takut ada yang kata macam excited pulak.

1 Balas

Waalaikumsalam. Saya 5 minggu scan untuk pastikan kantung masuk ke tempat yg betul(takut hamil luar rahim) bila 8 minggu saya scan untuk cek jantung baby. Tp depend pada badan masing2. Sebab ada yg nmpk awal.

5y ago

Yer g scan kat private. Sebab nnti KK akan tnya mcm mna boleh tahu pregnant. Klu dah g scan ckp da scan dengan buat test UPT. Masa saya 7 minggu buat buku sebab rahim lemah. Apa2 call je KK. Lagi awal lagi bagus jadi boleh pantau kandungan