Awal Kehamilan

Assalamualaikum mommies & bakal mommies.. Nak tanya, boleh tak makan Strepsils? saya skrg dlm awal2 kehamilan.. tekak saya gatal sgt & batuk2..

Awal Kehamilan
18 Balas

Sy skang ni 19w6d batuk selsema.. Sy minum madu + cengkih suam².. Alhamdulillah, lega tekak rsanya.. Sis bleh try, ni kwn sy M.A yg bg tau..

xboleh . sbb pnh kena covid.. batuk xbaik . cri ubat hisap kat farmasi caring. bhgian farmasi ckp xboleh sbb ad menthol xbagus utk preggy

Saya dulu masa mengandung pernah batukbatuk takhenti.. pergi klinik swasta bagi strepsil .. bole je makan sis😂

selalu saya akan advice, selagi boleh elakkan ubat2an kita elakkan ya.. try alternatif external ya puan. macam gargle, sapuan ke

tak boleh. kena pergi klinik & bgtahu awk hamil. nanti doktor bg ubat yg sesuai.

2y ago

okey sis.. thank u 😘

saya pon batuk dh masuk 3 mggu.. dh tnye dia kate wood free sygar je yg sesuai time pregnant

boleh sis.. saya hari2 kemam fisherman utk hilang batuk dgn geli tekak 😁

Boleh. Ambil yang sugar free (lemon) tu.