Masalah kembung bayi

Assalamualaikum mommies ? Ada sesiapa pernah bagi anak ubat kembung mcm dlm gambr x? Boleh share pengalaman? Usia anak saya 1bulan 25hari..bila anak saya xtido, menangis dlm jangka masa yg lama & terlalu kerap luak @ muntah susu smpai mengganggu tido dia, suami saya akan bagi ubat ni (mcm dlm gmbr) terus abak saya kentut n tidur sgt nyenyak..sampai saya kena paksa dia bangun utk menyusu.. Saya dpt ubat ni drpd klinik pakar kanak2.. Soalan saya, ok ke bayi tidur terlalu lama @ lena ? Kalau perut ok mmg begitu ke? #firstbaby

Masalah kembung bayi
9 Balas

Waalaikumussalam. Maaf sis, saya tak pernah bagi ubat ni. Tapi saya pernah bagi ubat lain, namanya Gripe Water. Boleh beli di 7e atau Manjaku Baby mall je. Boleh saya tahu, sis ke klinik pakar kanak2 di mana ye? Ubat tu boleh minta free ke?

5y ago

Klinik pakar kanak-kanak adda

Xpnh bg bby mkn ni..bg bby gripe water je..😅✌dr since adik sy kecik... ank buah... smpai ank sndri gripe water je fmly sy bg bby 😉

Penah dan masih bagi. So far bagi sket je, alhamdulillah, berkesan utk baby saya. Lepas minum mesti buang angin dan sendawa

Sy keja hospital farmasi. Mmg doc pakar kanak2 akan bgi ni untk baby yg ada masalah kembung.

Sy penah bg kat bby sy..

Biasa bagi gripe water..

Dimna beli niii puan

5y ago

Dapat dari klinik

X pnh sis

X pernah