Rasa Badan Selalu Nak Demam

Assalamualaikum mommies, ada ke kt sini yg 6w+ selalu rsa mcm demam sikit malam2? Normal ke? Boleh kata setiap hari dlm seminggu ni rsa badan demam malam2.

4 Balas

normal sis. bila pregnant memang sistem imun kita akan slow down supaya badan kita tak reject baby kita. sebab tu jangkitan senang datang. SIL saya tiap kali pregnant 4-5w dia akan demam teruk 😅 pregnancy sekarang je tak demam, katanya sebab suami dia paksa dia telan vit C 2000mg + magnesium 500mg tiap hari sebelum start pregnant lagi

1y ago

Ohh yeke sis. Terima kasih utk info ya. 😇Semoga dipermudahkn urusan semuanya.

Ye sy pun rsa benda sma.bila malam je rasa seram sejuk..tp jgn layan sgt kay..kena lawan sbb sy baca,kalau mumy demam,effect dkt anak salah satunya jantung anak boleh berdegup laju😔

1y ago

Insya allah tq sis. 😇

6weeks skarang dan mmg tgh demam sakit urat gitu, sebab ada infection kat tekak sakit bila nak telan..

1y ago

Alhamdulillah. 😇

wsalam normal. perubahan hormon

1y ago

Terima kasih.