Baby kick ,pgerakan bby nmpk kt perut kita? Kira tak kalau macam ni ya?

Assalamualaikum momies. Sy dh 33 w+ nk tnya korang.. skrg sy rasa bby x kick yg kuat sgt tu, ad time2 ada rasa yg kuat..mostly kick yg biasa tu skrg. Masa 28-30 w mcm tu mmg rasa bby kick kuat. Cuma skrg mcm prut kita nmpk bralun sbb bby gerak kn.. n dpt rasa dia gerak kdg2 ats bwh or Kiri knn. Tu kita boleh kira jugak x ya...kdg2 sy confius..sbb nurse gtau kick yg kuat kn.. cuma masuk 33 w ni bby lbh pd bgerak , sampai Kita nmpk prut bralun ni. :). #firstmom..mohon pndangan..tqqqqqqq

6 Balas

saya kire juga .. tapi cara kiraan baby setiap 15 minit baru 1 tick .. begitu la kiraan yg seterusnyaa jugaa ..

11mo ago

tqqqq puan for info n sharingggg tau. in Sha Allah sy kira mcm mna yg d kongsikn ..hee