Mommy

Assalamualaikum mmy² semua... Cam mana cara nak buang angin dalam badan masa mengandung niey?.. Sbb skrng niey slalu sngt kembung perut.. ???.. Mnta pendapat dri mmy2x semua ya.. ????

6 Balas

Sy baca dlm article ni, minum air halia, byk kelebihan dia utk ibu mengandung, salah 1 utk reduce kan pedih ulu hati..dan jgn skip mkn..makan je spya angin tak masuk

Mcm sy laa angin byk dlm bdn...slalu sendawa lps sendawa trase nak muntah...teros muntah...😭😭skg nii mkn sikit2 je...tp masih lg trase...tp xkuat...

Sy selalu buat light yoga. Lps buat tu angin keluar atas bawah😂😂 dah keluar angin, rasa lega. Boleh tgk kt YouTube.

Make sure makan dgn kerap dlm kuantiti yg sikit. Jangan biar perut kosong.Banyakkan minum susu.

4y ago

Sama2 sis

Wslm.. Sy sapu minyak tvt jer.

4y ago

Kenapa nak pedas pulak? Jgn sapu minyak yg brangin sudah laa. .

Mnum air lemon+halia

4y ago

Boleh. Tp halia jgn byk sg