HB RENDAH

Assalamualaikum , minggu ni saya dah 18week .. Kelmarin checkup dan HB sy masih turun .. Dua minggu lepas dalam 9.8 dan kelmarin jadi 9.4 .. Ada cadangan ke ? Buat masa ni ubat capsule iron dan obimin dari doktor mmg saya makan .. Dan setiap hari seblum mkan berat saya mmg amalkan minuman shake protein amway , makan kismis dan buah-buahan termasuk la buah delima .. Lepas tu tengah hari tu saya makan nasi dan lain yg teringin .. Tambahan , Saya ada buat gulsan delima secara bancuhan air minuman .. Malam pula , saya akan consume vitamin C , b-complex dan calcium (vitamin amway) - nurse galakkan 👌🏻.. #firstbaby #bantusharing

1 Balas

sis try mamariam. hb sy 12 ke atas je x turun. yg penting consume sampai melahirkan.

4y ago

insyaAllah nanti sy cuba , terima kasih ye