Pergerakan baby

Assalamualaikum, macam mana nak tahu beza pergerakan baby dengan angin ya? Saya baru 17week . Tapi kdg2 perut rasa tegang dekat kawasan ari2 , kadang2 rasa something gerak jgk dekat kawasan ari2 , baby atau angin ya? #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya

2 Balas

masa awal² ty mng susah nk bezakan wak. nurse ckp rsa angin² tu pn baby gerak jgak. so awak anggap jelah bby gerak bila awak rsa angin. sbb bby tk smestinya tendang or siku kita dlm perut. myb dia just berpusing atas bwah kiri kanan, tu yg rsa angin je. apa pon, awal ni tkyah risau sngt bby gerak sikit or bnyak. msuk mnggu ke 28 nnti bru awak kna awasi pergerakkan dia😊

baby kot tu. saya masa 16w dah rasa. First baby juga 😉