Single mom here.

Assalamualaikum.. macam mana nak elakkan dari terkena ppd/postpartum depression ye klau takde suami? Saya takut saya meroyan teruk lepas beranak nnt. Saya taknk lepas kemarahan dan kesedihan saya kat anak klau saya jadi tak betul nanti. Suami saya dah tggalkan saya utk bersama dgn officemate dye 🥲

1 Balas

Waalaikummusalam..pantang dgn siapa nnt? Sy taktau nk advice apa tp kalau ada family n kawan2 tu elok utk support. Kalau ada yg teman n tolong jagakan baby pn bgs..kalau tak pn maybe support system dlm whatsapp. Risau puan stress mlm2 mengantuk ank menangis nnt. Yg penting kena ingat yg anak tu bergantung dkt kita je as mak.