BINTIK BINTIK MERAH & TOMPOK WARNA PUTIH BAWAH DAGU

assalamualaikum maaf bertanya mommies2 sekalian. kenapa kulit muka anak saya jadi kering dan naik bintik2 merah banyak sangat then bawah dagu dia pun ada corak putih sekali tengok macam panau. boleh tak mommies2 tolong saya bagitahu tips untuk atasi dia macam mana? anak saya sekarang 3bulan.

BINTIK BINTIK MERAH & TOMPOK  WARNA PUTIH BAWAH DAGU
14 Balas

cuba cream atopiclair. dia mcm moisturizer. anak sy pakai cream tu sejak 2 bulan. dah takde naik bintik2 walaupun kena susu. kdg ada bintik merah. tp kejap je hilang dah. cream tu doc bg masa sy bawak baby gi hospital sbb kulit dia cam ada lapisan keras gitu kat bawah dagu semua. skg dah tube kedua anak sy guna

Kalau susu bdan sis kena berpantang.jangan makan benda yg alergi ..mcm belacan..udang or ketam...kalau ada susu lebi kat pipi atau leher kena lap bersih..jangan pakai kan dia baju tebal bila waktu panas...baby sy dulu pun bgtu juga..

Waalaikumsalam..anak sy pun ada tmbul mcm tu jga..skrg dy dah 4 blan..sy letak baby balm drpd najlaa..guna 2/3 hri ok dah..dan sy pkaikan baju yg npis je masa siang hri..kdang kena jga pemakanan jga..

Org dulu2 pangil ni mcm kurap susu.kdang lepas bby menyusu lebihan susu ada kat pipi tak dilap.sya bias mmg akan sediakan sapu tangan kecik basahkan lepas susu mesti lap..

Org tua ckp tu kurap susu....pd sy tu mcm ezema je, cuba sapukan baby ngn cream Ezerra... Kat farmasi ade jual... Dlm tiub warna purple

mak sy selalu pesan kalau myusu kn anak kena lap.. sebab susu badan kita tajam.. takut jadj kurap susu..

Anak sy pun mcm nie, sy sapukan mayyababy.. alhamdulillah dlm msa seminggu licin kulit baby

Try pakai losyen organik, safe for baby. Ank saya doc suruh pakai losyen organik

Pakai minyak kelapa dara nie.. Kalau nak pm nombor dkt bawa ni 01110148890

Pakaikan losyen johnson baby sis..yg kaler pink insyaAllah hilang nanti..