Hamil selepas keguguran

Assalamualaikum. Lepas keguguran ada x yg terus pregnant selepas sebulan? Ada x yg bersama suami lepas 2mggu dan lekat? Dgr2 cepat lekat kalau lepas gugur... Sy teringin nk pregnant lg...sy baru je keguguran usia kandungan 7week..😭#hamilsemula #gugur #7week

32 Balas

Saya pun baru keguguran diusia kandungan 5bulan masa bln puasa haritu, dpt baby boy. Anak yg saya nanti2kan selama 11tahun, tp takde rezeki, redha jelah. Lps tu doc ckp boleh cuba pregnant lagi selepas 3bulan keatas, sy memilih utk berpantang 100hari, dan bila badan dah betul2 sihat & ready, barulah sy nak cuba utk pregnant lagi klu di izinkan Allah. Sebab sy takut klu sy pregnant cpt sgt nnt rahim tak kuat dan akan menyebabkan keguguran lagi 😢