Hamil selepas keguguran

Assalamualaikum. Lepas keguguran ada x yg terus pregnant selepas sebulan? Ada x yg bersama suami lepas 2mggu dan lekat? Dgr2 cepat lekat kalau lepas gugur... Sy teringin nk pregnant lg...sy baru je keguguran usia kandungan 7week..😭#hamilsemula #gugur #7week

32 Balas

boleh awak. tp high chance untuk keguguran balik tu tinggi sikit. lain orang, lain ketahanan dia. kalau awak jarakkan 3bulan lagi elok. jaga makan n exercise. bagi body ready untuk pregnant 2nd time. jgn lupa makan folic acid dari sekarang ye. tu sangat membantu .

1y ago

itsokay. saya pun pernah miscarriage siap DNC lagi. every month check upt n stress sbb tk pregnant. tp saya decide untuk jaga makan n exercise, cukup kan tidur, plan bersama suami waktu ovulation. lepas 5 bulan pregnant semula. inshaallah baik baik saje. kalau ada rezeki kita, tk kemana. awak sabar ye.. yg penting kita cuba 😇