Morning sickness yg teruk

Assalamualaikum kepada semua puan-puan, saya ingin bertanya? Pernah tak kamu mengalami situasi mcm saya, mengandung ada masalah pemakanan, contoh nya skg mcm saya, langsung x boleh makan ikan Dan ayam, Dan masakan yg ada bawang saya x boleh makan😞, minum susu pun x boleh, minum air pun kena air suam baru boleh... Sampai gestrik aku x tau mau makan apa, struggle aku Cari makanan apa yg saya boleh makan, boleh bagi cadangan makanan apa yg sesuai dgn keadaan saya#pleasehelp

1 Balas

Mcm saya makan yg kering2 : roti bakar, nasi pun tak berkuah, biskut, maruku, kacang, buah, ikan pun just ikan bakar/ goreng. tak nak yg bersambal, berkuah semua. Makan dlm kuantiti sikit tp kerap. Pernah juga menangis sbb lapar tp nk mkn, jd takut nk makan. jadi minta suami suap. Dpt makan 5 suap pun jadi lah. Asal makan nasi. Mkn perlahan2. Pernah tak makan... rupanya saya tak boleh makan sorang. Suami balik, selera pun ada. 😆 Mana saya tau macam tu pulak perubahan selera saya. Drop jgk lah berat badan. Apapun, its OK, semua tu sementara. Hadapi dgn sabar ok.

2y ago

Terima kasih dgn tips nya puan ☺️ saya nie langsung x boleh makan ikan, makan buah Dan roti x kenyang sbb anak masih menyusuh badan, saya kena makan nasi juga 😢