Baby Sembelit(1 Bulan 22hri)

Assalamualaikum kepada Mummy2 yang berpengalaman disini mintk tujuk ajar dan pendapat adakah cara bancuhan susu FM boleh mempengaruhi baby sembelit cth dari segi suhu air untuk bancuhan susu atau susu yang kite bagi pada baby sudah direndam dan jadi sejuk,adakah susu yang dah sejuk atau tidak suam boleh buat baby sembelit? Saya bancuh 2 scop dgn 2 oz susu. Sebelum ni baby colic dokte pakar kanak2 sarankan saya bagi susu Frisolac AR dah try 10 hari ok berak baby tapi skrg masuk tin ke 3 tiba2 baby sembelit tak faham mana silapnya. Harap Mummy2 yang hebat disini dapat bantu saya

Baby Sembelit(1 Bulan 22hri)
1 Balas

susu ikut arahan packaging dia. kalau 2scop 2oz so kena bancuh ikut arahan tu. tak boleh lebih tak boleh kurang. kalau sembelit air pun jangan lebihkan. cara bancuhan tak mempengaruhi sembelit melainkan susu tu yang tak sesuai.

5mo ago

cth 10 hri lepas berak baby ok tpi kali ni sembelit perlu tukar terus ke susu fm tu atau blh tgk dlu lgi brpe hri najis baby mcm mne