Ingin meluah & minta pendapat😔

Assalamualaikum hi ibu2..ujian ni berat sgt utk sy hadap..sy nak masuk 31w pregnant..tiba2 suami hadapi masalah kewangan & masalah kenderaan utk pulang balek kerja..sekarang ni suami saya dh hilang pekerjaan kami tiada kenderaan utk kesana sini..saya terfikir mcm mana nak pergi checkup & hospital kalau tiada kenderaan . Naik grab mahal duit dh tk cukup..sy terfikir bila bersalin mintak jiran hantarkan je sebab keluarga jauh😭. Saya fkirkan nasib anak dalam perut ni😭. Saya fikirkan nasib suami saya hilang pekerjaan😭. Saya tak bekerja sbb sarat mengandung. Nak kene bayar sewa rumah lagi😭😭. #pleasehelp

16 Balas

dulu pkp husband sy hilang pndapatan terus..dia usha kja kedai makan bayar rm30 pukul 11 pagi mcam tu pegi balik pkul 10 mlm kadang² lewat..masa puasa husband jual air balang sy ikut skali walaupun sarat dah..lepas bsalin gadai barang kemas..tapi alhamdulillah masa tu ada kereta lagi..sy pulak jual online, jual baju, jual skincare apa semua..ada duit sikit sy beli barang baby..tak mngharap 100% duit suami sbb sy tahu dia pun penat cari rezeki..anak kedua ni dah stable duit ada ,rezeki tak pernah terputus lagi..cuma kenderaan pula takde..pegi balik klinik naik grab..sy ada masalah kesihatan sikit jadi ada yg app kt hospital..sy hanya kongsi ujian sy..tp sy tak pernah putus asa nk lahirkan zuriat kami..awak kena kuat..cari solution macam mana nak selesaikan masalah awak..doa banyak²..yg pnting usaha kalau tk usha dan duduk kt takuk yg sama awak tk dpt apa²..sy doakan awk murah rezeki, sihat and baby awk pun sihat..

2y ago

jangan lupa tau setiap anak bawak rezeki..🥰