Ingin meluah & minta pendapat😔

Assalamualaikum hi ibu2..ujian ni berat sgt utk sy hadap..sy nak masuk 31w pregnant..tiba2 suami hadapi masalah kewangan & masalah kenderaan utk pulang balek kerja..sekarang ni suami saya dh hilang pekerjaan kami tiada kenderaan utk kesana sini..saya terfikir mcm mana nak pergi checkup & hospital kalau tiada kenderaan . Naik grab mahal duit dh tk cukup..sy terfikir bila bersalin mintak jiran hantarkan je sebab keluarga jauh😭. Saya fkirkan nasib anak dalam perut ni😭. Saya fikirkan nasib suami saya hilang pekerjaan😭. Saya tak bekerja sbb sarat mengandung. Nak kene bayar sewa rumah lagi😭😭. #pleasehelp

16 Balas

Nmpk mcm cliche sy nak pesan ni, banyakkan istighfar. InsyaAllah Allah akn bentang jalan keluar buat hamba hamba Dia yg bertaubat. Allah uji sebab Allah sayang awk. Awk kuat ya. Awk mampu. Bykkn berdoa kat Allah dan cuba usaha. Allah tak pernah lena kalau kita minta tolong. Jangan give up.. semoga Allah ringankan ujian awk. Moga Allah pelihara rezeki awk dan suami. Amiin amiin amiin..