Ingin meluah & minta pendapat😔

Assalamualaikum hi ibu2..ujian ni berat sgt utk sy hadap..sy nak masuk 31w pregnant..tiba2 suami hadapi masalah kewangan & masalah kenderaan utk pulang balek kerja..sekarang ni suami saya dh hilang pekerjaan kami tiada kenderaan utk kesana sini..saya terfikir mcm mana nak pergi checkup & hospital kalau tiada kenderaan . Naik grab mahal duit dh tk cukup..sy terfikir bila bersalin mintak jiran hantarkan je sebab keluarga jauh😭. Saya fkirkan nasib anak dalam perut ni😭. Saya fikirkan nasib suami saya hilang pekerjaan😭. Saya tak bekerja sbb sarat mengandung. Nak kene bayar sewa rumah lagi😭😭. #pleasehelp

16 Balas

jgn stress ya ibu. mintak husband crik kerja sementara wktu, kerja gaji hari mcm kerja kedai mkn ke or stall2 kecik tlg org niaga. boleh tgok kdai2 roti canai pagi2 ke tye ade nak pakai org ke x. dlm masa sama husband kena jugak crik kerja gaji tetap. kerja kilang pon xpe. nak bersalin byk nak pakai duit. nnti bby nak ulang alik check up. nak2 lagi kalau bby kena kuning, lagi kerap kena pg check up. kalau ibu czer nnti pulak kena pg inject ubat cair darah sehari 2kali. lps tu keperluan bby, mcm pampers baju susu incase kalau ibu xde susu bdn. keperluan ibu lagi, mcm pad utk guna lps bersalin. makan lagi. bykkan berdoa ya ibu. semoga urusan ibu dipermudahkan. insyaallah ade rezeki lebih baik utk ibu sekeluarga. teruskan usaha jgn putus asa ya.