Luka jahitan bersalin

Assalamualaikum ibu²...sy pantang Bru 16 hari ..bersalin kena gunting n jahit.luka kdg rsa pedih .drh kdg kluar n x.tpi skrg drh cm ni yg kluar.ni drh atau nanah ya n ada kh ia normal bagi Luka yg berjahit?#seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstmom #PANTANG#LUKABERSALIN

Luka jahitan bersalin
10 Balas

saya pun kena jahit juga dlm seminggu tu mmg rasa bengkak area situ.. 1st suami suruh basuh guna air rebusan daun jambu biji, lepas tu mak suruh basuh guna air asam potong.. kalau ikutkan medis memang depa suruh basuh guna air biasa ja, nak jaga luka jahitan ni satu jangan lasak atau terkangkang lebar sgt