Bayi 11 hari sembelit

Assalamualaikum ibu2..bayi sye usia 11 hari sembelit..minum susu ibu plus fm..bayi sye minum susu dutch baby..biasanya ibu2 bagi susu fm bancuh mcm mna ye? Ikut sukatan dekat pack tu ke mcm mna? Tolong sye baby sembelit meragam

2 Balas

Bancuh mmg kena ikut instructions kt pack tu. Kalau sembelit, susu tak sesuai. Kena tukar susu lain sampai jumpa susu sesuai - ni normal kalau anak fm. Boleh jadi sampai cuba 5 6 susu baru jumpa susu yg sesuai dgn anak. Kadang kalau org recommend itu ini sebab anak dia okay, belum tentu sesuai dgn anak kita. Cara penyimpanan susu fm, step penyucian botol tu pun awak kena peka tau. Berapa lama susu tahan room temperature & so on. Kalau malas nk pening, fokus bf dulu

bancuh susu fm ikut sukatan kat pack. kalau sembelit, susu tu tak sesuai untuk dia. awak teruskan susu ibu je, stop fm dulu.