nk thu hamil 1week...

Assalamualaikum ibu2 TAP..sy nk tny mcm mne ye smptom2 hmil 1week??...ap tnde2nye...sbb skrg sy slalu cramp dkt pngkal rhim..lnguh pnggang...lau bt keje slalu cpat mengah...mengah mcm lpas blari...sape ad pgalaman blh share...sy mmg xthu pape...please jgn kecam... #menantianHampir2thun #prnahAlamiKegguran #sbbXthuHamil

2 Balas

1 week biasanya belum ada tanda2. Paling awal tanda blh tahu ada spotting darah sedikit semasa implantation waktu embryo menempel di dinding rahim. Ada org mungkin xde pn tanda ni. Klu sis dh lewat period, blh terus check dgn upt. Bila tiba masa tu, biasanya kandungan dh 4 weeks+ sbb dikira drp tarikh pertama last period. Ada org sblum tarikh next period pn dh blh test upt klu period regular. Tnda2 awal hamil bg sy lebih kurang je dgn tanda2 nk period. Cuma breast akn jd lebih sensitif dan sakit bila disentuh. Yg lain mcm lenguh2 bdn tu sama je.

sis cbe cek upt.