Suntikan Vaksin Pneumococal

Assalamualaikum ibu2 semua. Saya nak tanya ada tak ibu2 kat sini yg dah ambik suntikan vaksin pneumococcal untuk anak2 ibu semua ? Macam mana ye keadaan anak ibu2 lepas suntik vaksin demam tak ? Dan kalau demam apa yg perlu kita buat ye ? Untuk persediaan awal. Esok nak gi suntik vaksin kt baby. Terima kasih atas pendapat ibu2 semua . #FirstBaby #4Month

Suntikan Vaksin Pneumococal
1 Balas

Mcm sy spttnye bby dh kne amik dh..sbb ritu dia prem... Emm... Sy amik lewat skit..mebi ms umo 6 bln..sbbnye nurse kata kne jarakkn 4 mggu tuk dptkn next injection tiap2 bln chckup..sbb tkut bby demam lm...sbb vaksin tu katanya ikut bdn mne yg bdn xtahan..ada bby lepas amik demam lm...mcm tiap2 bln nye injection pula ank sy knpem demam on off 2 mggu .jd decide ngn husben amik aftr umo 6 bln sbb aftr 6bln free xde amik pape injection.. jd bdn bby leh cpt rekaber lepas injection ..hrini umo ank genap 4 bln..hrp2 dia sht sntiasa..aamiin .tp kne kuarantin dr jmpe org rmai la..tkut kne jngkitan paru2... Sbb klu dkt luarkn rmai org isap rokok..habuk..asap n etc..xbaik tuk condition bby...