Rheaumatoid Arthrisis

Assalamualaikum ibu² semua. Ada tak ibu² dalam ni masa pregnant di sahkan ada RHEUMATOID ARTHRISIS dimana sel pertahanan badan akan menyerang body kita sendiri ( auto_imun ). Doktor kata takde ubat yang boleh sembuhkan, hanya untuk menahan sakit sepanjang hayat sahaja. Ibu² yang ada pengalaman boleh share tak apa makanan yang ibu² amalkan untuk RHEUMATOID ARTHRISIS ni ? #preggy_26w

2 Balas

Ada ubat yang sesuai utk pesakit RA yg mengandung.. Saya pun salah satu pesakit RA

Boleh sy tahu mcm mana boleh detect penyakit ni ye..

5y ago

Doktor ambik ujian darah untuk penyakit genetik, time tu baru tahu positif Rheumatoid Arthritis.