Normal Ke

Assalamualaikum ibu² semua nak tanya normal ke kalau dah masuk 19minggu tapi xrase pergerakan baby??? ???

28 Balas

Sis jgn risau ehhh...selalu peegerakkan baby akan terasa bila dan masuk week 20 keatas. Tapi kalau preggy kali pertama selalunya lagi lewat rasa. Dont worry k.

Saya pn dh 19 weeks tp lum rsa prgerakan baby..bla baca blik ank 1st selalu lmbt ckit rsa prgerakan..n satu lg sbb kulit perut tebal..kita think +tve k..

Normal ats org ugk sesetngh tu lmbt ad sesetngh cpt brgntung pd ketbln kulit kite ad sesetngh kurus je tngok p kulit ye tebl lmbt ugk rsa

Normal jer..jgn risau..baby still kecil dan byk ruang..nnt 7bulan ke atas baru catat pergerakan bayi..masa tu pantau betul2 yer.

Normal, saya 5 months baru start rasa sikit sikit. Sekarang dah 6 bulan, dia buat perut mcm padang bola 😂

Normal yunk...sy dlu nk masuk 23 weeks baru ad gerakkn lembut je...mcm de kupu-kupu dlm perot😂😂😂

4y ago

sy pun 19weeks tp x rase ape2 lg..twins x gerak2 lg.masih menanti penuh sabar😊

Normal. Ada org rasa awal. Ada org rasa lambat. Doakn baby sihat... Be happy ya mommy to be.🌷

Normal sis..sy skang pun 19weeks jgk..g scan tgk baby aktif grak tp sy xrase pun dia grak🤣

Wsalam... Normal... Nurse kata baby sulung akan ambik ...minggu ke 23 ke atas baru rasa....

Normal sis ☺ sy dlu pon 23weeks baru rasa.. tu pon slps mak suh minum air kelapa..