Ibu demam, boleh susukan anak ke

Assalamualaikum ibu² semua. Nak tanya kalau ibu demam, boleh ke menyusukan anak? Sebab masa saya demam, saya menyusukan baby yg berusia 20 hari, dia pun demam jugak 😭 sekarang saya menyesal tak sudah sebab bf dia. Nasib baik hari ni dia dah tk demam, cuma ibunya masih demam tk kebah² lagi.

6 Balas

wsalam, tak silap boleh je bagi. just jaga kebersihan diri n pakai mask la. tapi kalau kata demam lama sgt , rasa kena jumpa doktor.

1y ago

terima kasih 😊 cadangnya esk bru nkp klinik