sembelit

Assalamualaikum ibu2 semua.. Mcm mna nak atasi sembelit ketika hamil?.. Smpai tkt nak buang air besar.. Mohon tunjuk ajar semua.. #22week

41 Balas

Sebelum breakfast, makan kurma sekurang2nya 3 biji.

5y ago

Trima kasi sis.. Bg tips ni.. Sya akan cuba.. smnjk mgndung ni blm lg termkn kurma..

saya pun sembelit jugak...takut laa nk teran pun

5y ago

Sama sis..saya pun takut nak meneran 😣 Sampai berpeluh peluh dalam toilet punya teran.. Sebelum pregnant pun saya memang jenis yang susah membuang..bila pregnant lagi la susah nak buang..😫 Makan betik pun tak jalan

byk kan mkn sayur sis.. sawi 🤩

Sembelit tu mcm mna bah sis??

5y ago

Ye lah sis..sya faham tu keadaan sis..mmg stress..baik sis jumpa doc ya..

Makan buah naga sis.. Snang buang air

5y ago

Buah naga pn cantikkan darah ☺

Mkn buah sis, minum air masak byk.

5y ago

Tq

Mkn buah n minum air yg cukup

5y ago

Tq sis.. Sya usaha kn nya😇

Makan bendi sis...kukus je..

5y ago

Mkn mcm ulam tu ke sis?

Makan buah pisang

Makan buah2

5y ago

Sama2 sis