Burping problem

Assalamualaikum ibu2 semua, bayi saya baru berusia 17 hari, setiap kali selesai menyusu, bayi saya akan terus terlelap, bila saya cuba sendawakan baby, dia akan menangis .. ataupun ketika mata nya celik, saya cuba sendawakan, tapi baby tak pernah burp or kentut .. adakah ini normal ibu2 ..?

1 Balas

Cara awak burp kan tu make sure betul . Baby senang sendawa kalau badan dia condong ke depan atau ke belakang bukan dalam keadaan straight . Sama ada dia baring awak angkat sikit atau awak letak ke bahu dalam keadaan awak bersandar .