Bayi menangis semasa sendawakan dia

Hello mommies nak tanya kenapa ya baby saya 3 bulan, setiap kali siap menyusu botol dan saya nak sendawakan dia, mesti dia menangis. Saya ingatkan susu tak cukup tapi bila saya bagi lebih dia tak habiskan pun. Ada tak sama macam saya? Huhu #firsttimemom

5 Balas

lepas sendawa dia nangis x? anak saya kalau dia ada angin, dia akan cam eh eh eh masa saya nak sendawakan dia. lepas dah burp dia dah selesa then dah tak berbunyi dah dia. mungkin baby rasa kurang selesa masa proses angin tu tengah bergerak keluar.

9mo ago

Haah selalu lepas sendawa dia akan okay tapi tu la nak sendawakan dia kemain mcm bersilat sebab dia asyik nangis dan gerakan badan dia

anak sy pun 3 bulan. betul dia akan nangis mcm tak puas lg menyusu. tp sy burpkan je. tepuk2 dia sikit lama lama dia okay 😂

nk sendawakan je lan dia nangis, lepas settle tak nangis kan? tak selesa la tu ada angin

sma mcm baby saya. mngkin sbb posisi kot yg bt baby tak selesa hihi

kembung?

9mo ago

Saya check perut tak kembung