Susu formula

Assalamualaikum, hi ibu2 saya nk tanya mcm mana nk tukar susu formula ya, dari susu lama ke susu baru. Kena bagi trus susu baru ke mcmne. Boleh x tolong jwb pertanyaan saya. Terima kasih #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Saya pernah tanya doc, dia bagitahu if nak tukar susu start day 1, contohnya sehari 8kali susu. Jadi untuk first day bagi susu baru sekali. Esoknya bagi 2 kali, so buat sampai the next day sampai baby betul2 boleh terima susu baru.

ye.. trus tukar je.. tp susu lme pun kne standby.. ade sesetengah bdk x nak susu bru.. nak yg lme..