15w tapi perut tak besar pun..anak ke dua

Assalamualaikum ibu² saya nak tnye walapuan mengandung anak ke 2 mmg perut masih tak besar lagi ke 15w..masa anak pertama selalu pergi scan kalau perut tak nmpk lagi..nk tgk bby sihat ke tak kt dalam..tapi anak kedua ni nak scan selalu duit tak berapa nak ada sbb saya dah tak kje ..pernah gugur masah nk dapat yang kedua ni..diri ni pun xde alahan apa² mcm tak mengandung pun ada..tgk perut xde lagi baby bump..skrang byk tgk kt media social byk bby jantung berhenti tiba² bby meninggal lah..buat saya lagi jadi takut..jgn kecam saya ye..#ingintahu

16 Balas

perut saya masa preg dulu pun org ckp tak nampak perut.. tp kalau ukur tetap sama tinggi perut dgn brp weeks pregnant.. puan ukur la sendiri.. bukan ke best perut kecik lepas bersalin senang flat balik

Saya dah 17 week pun sama tak nampak bump lagi. Overthinking juga kadang kalau orang tegur keciknya perut tapi positive jelah asalkan mom’s and baby sihat Insyallah masuk 20 week plus dah nampak bump

sy pon alami Benda yg Sama mcm puan.. takot nak g scan . sebab pernah keguguran baby xde denyut jantung .. sy trauma.. tp nak buat buku.. terpaksa scan

Tak kisah lh perut nmpk ke tidak.. yg penting bby puan ok dlm perut.. klu perut besar2 pon mengahhhh tak kesudahh.. nk gerak kemana2 pon bdn berat..

sy peknen ank ke 7..dah 8 bln..tp perut kecik Comey smpai doc Kate mcm ank sulong je..klau org tgk kot mcm 6 bln.tp asal kt dlm bb sht alhamdulillah

sis pergi check kk? ddorg kata ok x? kalau sihat normal je puan