Ruam pada badan and kepala

Assalamualaikum, hi ibu2. Saya nak bertanya ada tak anak ibu2 yang alami macam anak saya? Sebelum mandi tak ada apa2 kulit bersih tapi lepas mandi je akan terus naik ruam satu badan. Ni saya snap bahagian lengan dia sahaja. Saya dah tak ada idea nak bagi sabun apa dah. Drypers memula okay tapi kemudian tak okay. Then saya try carrie junior dia okay sikit. Tapi skrg macam jadi balik ruam2. Then saya try cetaphile. Pun sama juga. Terus naik 😫 Apa lagi ye bath and body wash yang okay. Kalau shampoo kepala dia, akan naik ruam sampai ke muka. Dr cakap ruam panas. Tapi naik setiap kali lepas mandi.

Ruam pada badan and kepala
1 Balas

Puan, cuba stop pakai sabun.. Mndikn dgn air biasa je, takot baby alahan sabun..