Risau janin ok ke tak

Assalamualaikum ibu2. Saya cuma nak tanya, kadang saya terfikir baby ni sihat ke tk sebab saya takde morning sickness cuma pening kepala dan kerap tidur bulan puasa ni. Apa tanda bayi kita sihat ye? Maaf saya first mom, risau juga kadang2. Harini dah 9 minggu. Yela perut pun tknampak, gerak janin pun takterasa. 20hb baru nk buat scan. #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantujawab #newmom #bantusharing

1 Balas

Wasalam. Doa baik2 je n jgn fikir sgt. Baru 9 minggu mmg baby tak rs lagi gerakan. Nasihat sy jgn fikir..serabut je nnt. Sy ni takde sakit kepala apa pn alahan apa pn xde mengandung 3 kali. Sy cuma fikir time ni je, 1-ms nak confirmkan ada heartbeat 2-ms nk buat detail scan 3-cukup 10 gerakan ms 28minggu ke atas 4-bersalin cukup bulan Lain2 mmg doa je mampu. Kalau puan risau, pergi je scan sbb rsnya dh boleh dh scan utk check heartbeat baby.

3mo ago

Terima kasih ibu atas nasihat. Insyaallah saya fikir positive dn tawakal kt Allah.