Baby 5 bulan susah tidur dan susah myusu badan

Assalamualaikum ibu2 nk mintak tips untuk senang tidurkan baby.. Ank saya 5 bulan 22 hari.. Susah nk tidur mlm mahupun tidur siang.. Dan jugak susah jugak untuk minum susu. Ank sya myusu bdan.. Berat dja 5.4kg ja.. 11hb4 ni minggu depan sya nk kena jumpa doktor sbb berat ank saya tk memuaskan.. Mcm mna nk buat ya bg ank naik berat badan dan senang untuk tidur.. #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #bantusharing

5 Balas

Sama lah dengan anak saya sis. 5 bulan juga susah tidur.. Berat pun lebih kurang.. Kalau tidur mesti tak lama. Lepastu dia mudah sangat2 terjaga kalau bunyi bising. Dulu dodoi2 dah tidur. Bila dah makin aktif ni makin susah nak tidur. Pening dah ibu. Menyusu pun jenuh sebab dia df sahaja. Minum sekejap2. Saya kerap susukan dia. Tapi tula, tidur pula susah. Risau berat dia nak checkup nanti 😅. Nak tunggu dia boleh makan solid je ni