Baby 5 bulan susah tidur dan susah myusu badan

Assalamualaikum ibu2 nk mintak tips untuk senang tidurkan baby.. Ank saya 5 bulan 22 hari.. Susah nk tidur mlm mahupun tidur siang.. Dan jugak susah jugak untuk minum susu. Ank sya myusu bdan.. Berat dja 5.4kg ja.. 11hb4 ni minggu depan sya nk kena jumpa doktor sbb berat ank saya tk memuaskan.. Mcm mna nk buat ya bg ank naik berat badan dan senang untuk tidur.. #firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #bantusharing #seriusnanya #bantusharing

5 Balas

Anak Kita sama umur. Tapi saya ada Rutin Untuk nap time Dia. Selalu Dia akan bangun pukul 8, main2 smpai Penat n mandi. Lepas mandi menyusu 4oz,terus sumbat puting n tido. Pkul 10 Dia bangun main lagi n susu4oz. Saya bnyk biar Dia tummy time smpai Dia Penat. Nnty Pkul 12 nap Dlm sejam Tapi susu dlu 4oz. Pukul 2 Dia bangun main2 smpai Penat then susu 5oz. Dr Pkul 3-6ptg Dia tido. Pkul 6bgj mandi n susu 4oz. Main lagi. Pkul 9pm tido blik 5oz. 2 pgi n 6pgi Baru mintak susu

1y ago

Sbb kan sis susu badan, sis Cuba mkn benda yg mkn Kacang, daging Lebih, nutritious masuk sikit Kat Anak. Saya xboleh nak ckp bnyk Sbb Anak saya fully fm dupro. 5m,8kg. If sis sanggup campur dlu susu fm smpai Berat naik semula ke.. if tak, just mintak refer doc, maybe doc akan bg suggestion lagipun Tak lama dah ni nk masuk 6m. Boleh mkn dah.