Pegerakan bayi

Assalamualaikum ibu2 nak tnya klu kta 35week 5 hri normal ke gerakkn bayi tndgan dia dh slow Dan byk gerak sy asa bralun brmbak senget tepi knan gitu ja skg cm siang xda dh na asa tndgan kuat bby gerak ja tp xseaktf cm Sblm ni...blh bg pndpt ttg ni nk tau pglmn Dr ibu2 sy isau plak asa #seriusnanya ##ingintahu #bantusharing

9 Balas

Saya baru nak masuk 29 weeks pun mcm ni jgk sis, kadang risau tp org kata normal. Siang tu kalau kita banyak buat kerja and jalan dia mcm x aktif sgt, tp kalau malam time kita baring2 baru rasa dia gerak 😄

3mo ago

mybe sbb sis buat kja so xprsan dia gerak..klu cm na asa dia grak sis kna dok rhat sndr bdn sntai2 nt grak la dia...sy cmtu hritu aktf sgt cma kndgn dh sarat skg cma slow dia gerak n cma skg byk asa brmbak brlun gitu dia byk grak ke kiri knan

Masa sy dlu, mcm tu jgk.. dia kurang tendang tapi bnyk rasa siku lutut dia gerak..mungkin sempit kot..tapi apa2 pun kena makesure ada 10gerakkn.. walaupun beralun still consider gerak..

3mo ago

sy pntau grakkn dia tkat ni ckup 10 gerakkn cma isau sbb slow...klu normal ok la ...sbb tgk rmai kata ruang dh padat kn...tq sis shring

sy dlu pn mcm tu nk kira tndngn tu pn ssh last2 sy agk2 je bby biasa aktif mlm n sy kena baring relax2 bru rsa tndngn tu,sbb bby da sempit kt dlm kut

3mo ago

kan sis ..siang skg susa na kira bby tndgn sbb slow dia gerak pastu kdg gerak brlun kiri knan gitu brmbak dlm prut tu pn kna btl2 pntau na ckupkn grakkn...byk org kta ruang dh smpit so ta la isau sgt sy pkir

Sama la dgn saya..baby mengeras pastu rasa benjolan perut berubah2 ja.. susah nk detect kick mcm sebelum ni..sy dh 37 week..

3mo ago

lg confuse nk tick kan bby gerak cmtu..cma leh pntau dia gerak cmtu jla cm sis...cm sis dh 37w lg pdt dh dlm susa lg dia na gerak nk asa kick kan ..xlma dh tu smga dpmdhkn ursan bslin nt

Asalkn cukup 10 tendangn ok je.. tp klu awak rse x sdap hati, peg klinik utk scan ye..

3mo ago

ok baik sis tq shring

Sme sy pn 35week ,kata Ibu2 Normal tu sbb Ruangan baby gerak Dh sempit

3mo ago

ya tu rmai kata ruang dh pdt so bby gerak cmtu so xla sy isau sgt dh pk

Sy 32w pn mcm ni 😭. Ade hari slow. Ade hari kuat sgt..

3mo ago

kan...Jd cm siang susa na tnda skg kna pntau btl2 skg bla krg tndgn Jd isau mikir

normal sbb dh padat. klu nmpk perut beralun tu dia bgerak.

3mo ago

tq sis shring tada isau pk sgt pasni

baby girl ka sis?

3mo ago

yg sy perasan la pergerakan baby girl mmg xkuat. sebab 1st sy baby boy. mashaallah aktif xley bwk bincang. mai yg 2nd baby girl. xsama lgsung pergerakan mcm abg dia