Assalamualaikum

Assalamualaikum ibu2. Nak tanya, suami sy terlanggar kucing secara tidak sengaja tp kucing tu tak mati. Betul ke org tua2 dulu bgtahu nnti kenan dkt baby dalam perut. Risau la pulak sy 🥺😢#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

wasalam.. pengalaman sy mse ngandung anak sulung suami terlanggar kucing mse otw blk umh time mlm..kucing itam plak tu..cpt2 dia call mil tny nk watpe.. mil sy kata srh tinggalkan duit syiling kat situ.. suami sy seret kucing yg da mati tu ke tepi n tinggalkan duit 10 sen skali.. takot kenan ke baby..mse anak ke 3 pulak suami sy terlanggar arnab kat tgh jalan...mse maghrib pulak tu.. seret ke tepi arnab yg da mati tu..cri tn arnab x jumpa..msk kete jln.. alhamdulillah xde pape.. sy rse klo xsengaja xpe.. bkn niat nk aniaya/langgar binatang..sb org ngandung/suami kne jaga tingkah laku, jgn berlaku zalim kat haiwan je.. in shaa allah ok... just mse tu suami srh igt ke baby..dia kata kejutkn baby.. mcm tepuk perut pggl baby..mek awang bgn...mcm tu la...sy pn xpasti klo ni petua org pantai timur sb dlm family sy xde lak...

Allah. xde pun. cuma pesan dgn husband bwk kucing tu ke klinik haiwan esok. kesian dia. sakit kucing tu.