BAYI 7 BULAN DAH PATUT DUDUK KE ?

Assalamualaikum ibu2. Nak tanya. normal x kalau saya tak pernah bg anak duduk sendiri, so dia dah 7 bulan ni still x pernah dibiar duduk sendiri melainkan kita kendong. (Tak pasti kalau biar duduk sendiri bole akibatkan bongkok/ tulang masih lembut) . Anak cuma pandai mengesot pakai badan ke depan blakang pusing shj. #firstmom #bantusharing

3 Balas

sis kne biasakn anak dlu.. klu da biasa duduk atas riba, bley je ajar baby duduk sendri.. letak bantal kt blakg, kiri kanan tkot jatuh.. sbgi pmulaan bg duduk kejap je n normal klu baby jatuh ke blakg/ tepi.. baby nie kte kne bg galakan/ajar bru cpt dye pandai..

9mo ago

oh mcmtu ok ok tq taw bg pendapat 🫶🏻😍

Anak2 sy mula duduk sndiri 5bulan. Abg 5 bulan adiknya 6bulan. Skrg 7bulan. Dia pada perkembangan baby juga. Kalai lewat sgt baru ajarkan.

sya ajar anak duduk start 5bln lg,persediaan nk msuk 6bln dan masa untuk mkn.