Minta doa ibu2

Assalamualaikum ibu2, esok saya dah kena serah diri. 40weeks ada gdm on diet. esk kena induce, doakan saya dipermudahkan bersalin dan cepat bukaan. Semoga Puteri Nur Syakila selamat melahirkan bayi nya serta selamat kedua dua nya. Cukup 40 yang mendoakan inshaAllah dimakbulkan Allah. boleh share tips bagi ibu2 yg induce? ❤️🥺✨🙏🏻 #ingintahu #firstbaby

24 Balas

semoga di permudahkan bersalin ya mommy, tabahkan hati dan kuatkan semangat. saya induce anak kedua, serah diri kerana risiko darah tinggi pada kandungan 39 weeks. 1st induce 7 pagi, takda rasa apa2 sakit, induce ubat letak dalam vagina. 11 pagi cek bukaan 2 cm saja. masuk lagi induce kali ke dua. petang tu dah start sakit.. 7 malam cek maybe bukaan 3 cm kot, tak ingat...tapi sakit gila rasa nya..xleh duduk2 sangat sebab melayan sakit..solat terkemut kemut..pukul 2 pagi rasa tak tahan sangat sakit, menyucuk nyucuk , belakang sakit..bawah sakit..mcm nak terberak.. cari misi nak minta ubat tahan sakit, misi mcm risau, bawa masui bilik nak cek, fuh bukaan dan 5cm terus masuk laboor room. kena tunggu turn pula 2 jam..haha..4 pagi baru dapat masuk laboor room. dah setup semua, cek denyutan baby..rasa nak teran, nak berak mcm tu lah.. tup tup jam hampir 6 pagi lahirlah seketul muqbil, alhamdulillah..

sis banyakkan berjalan, banyakkan sujud n banyakkan sex dengan suami .. InsyaAllah tak akan hadap induce .. takut bila dah induce bayi Jd lemah then bila balik² faraj ibu diseluk, hormon oxytoxin x dpt keluar then d sana la pula doc vakum kan kepala baby bila baby lemah x dpt tolak badan dia.. induce terbaik adalah air mani suami Jd banyakkan bersama suami .. takut klw bnyk sngt ikut hospital, nnti dpt birth trauma then bila birth trauma ibu Jd stress n lastly susu badan pula yg x dpt keluar gara² stres .. apa² pun Allah bersama puteri Nur syakila .. ya Allah permudahkanlah puteri Nur syakila bersalin dngn selamat, Aamiin..banyakkan doa n ikhtiar ye puteri...

semoga dipermudahkan urusan. saya baru bersalin yang kedua, anak pertama dulu pun induce. faham sangat perasaan tu. 🤭 awak hadapinya dengan penuh tenang je ok, jangan stress. layan je moment tu sebab lepas ni mungkin pengalaman berbeza. banyakkan zikir, berjalan lepas induce. makan selagi boleh supaya bertenaga nak meneran.

smoga dpmudahkan proses sis besalin..sy pn bslin induce thn lps..gdm on diet..38w 3d..sy hri tu trus kena induce drip msa di lbr room..sb bukaan dh 3cm..klau dh 3cm doc xkn induce ubat or balon..alhamdulillah rezeki ubat xsmpi separuh botol dh bslin..xsmpi sejam..pnglaman ank ptma..❤️

In sha Allah semuanya akan dipermudahkan. Saya pun induce sebab gdm on diet. Alhamdulillah okay je semua. Mula induce 12pm, 3pm dah 9 cm, 630pm selamat bersalin normal. Semoga Allah Permudahkan.

induce sama sakit dia mcm contraction biasa. awak jgn risau atau stress. dia sakit memulas perut dan pinggang je. enjoy je okay. bila baby keluar dh lega. jgn takot la imduce ubat ni sbb sy pun ctraction + induce

saya masih dekat hospital lagi da masuk 3hari masih takde tanda beranak. da masuk ubat induce dgn baloon lg. skrg tengah pakai baloon masih x jtuh. sedihnye rasa tgk org lain branak kjap je. sy masih di sni😔

teringt pulak ank sye dlu mse pantangkn dia, asl mlm je xlena tdo . dh bedung kemas pun sama.. last2 sye try bogelkan dia tggl pampers je . ehhh laa trs Lena ekk 😂🤣

Smoga dipermudahkan segala urusan.. Sy mse ank no2, esok nk kne serah diri (due date- kebtulan bby xgrk mn) aryn besalin.. Normal.. Baby 11 april 20..

Sy 36w 3day dktr ckp 38w nnt serah sdh kat hospital tp xda ckp apa2 masuk ubat atau apa. smoga d permudahkan.