Period pertam selepas bersalin..

Assalamualaikum ibu2 dn bakal ibu2.. sy nk tanya, sy period prtma kali selpas 3 bln bersalin czer.. hari ni kira hari ke4 period dan peliknya darah period sy banyak dn cair. Smpai hri ni gak xde tnda2 berkurang. Setiap 2 jam nk kena tukar pad. Ada x sape2 pernah alami??

2 Balas

samalah, sblm discharged, dktr bg taklimat, ttg drh yg kluar... kalau cair dtg hosp segera... tgk stil kaler haid cuma bnyk sgt, rasa nk pitam pun ada, normal 4 pad 32cm sehari tu 2 hari je.. ni hari ke-2 pad dh 10 keping hbis, means kekerapan kurang 2 jam..