Bayi 4Bulan Sukar Berak

Assalamualaikum . ibu2 disana . Saya baru dapat first child , Baby 4 bulan sukar berak . kadang 2-3 hari sekali baru berak . Perut tak keras . baby tak sembelit . Listing susu dah yang try . -Similac Step 1 -Similac TC -AnmunLac -Dupro . sekarang pakai Frisolac , tetap same je . mase umur sebulan dia okay je berak . Dah urut perut tapak kaki semua . ade tips tak untuk simanja . #firstbaby #ingintahu #firstmom

2 Balas

anak sy pakai dutch baby .... hari² berak... pastu cuba mandi kan baby air suam Dan fokus bahagian peha utk sementara dia xberak nie .. pastu urut perut dia ngn urutan sembelit utk baby.. boleh tgk dkt YouTube... letak minyak dkt bahagian peha ngn perut urut sekali bila letak tu... kla sy pakai minyak Tasneem baby ari2 kentut... If baby x berak tp sering kentut is ok... mcm baby sy xberak Dua Ari tp dia sering kentut... maknanya perut dia still dlm keadaan selesa lagi ...

1y ago

dia kentut okay . nanti saya cuba buat urutan tu ya . terima kasih sharing🥰

Cuba try Enfalac baby GE (gentlease). Ank sy minum yg tu dh berak hari2. Dulu 3hari skali. Mcm2 brand lain dh try.

1y ago

In Shaa Allah , nanti saya cuba . terima kasihh mommy