Rutin Ketika Berpantang

Assalamualaikum , ibu2 blh share tak rutin harian ketika berpantang sendiri . ( dari hari 1 hingga hbis pntang ) .Saya nak tau pengalaman ibu2 yg berpantang sendiri time pkp . Mana tau blh jadi panduan utk saya . Saya dh google , fb segalaa . Saja nak tahu pengalaman ibu2 yg dkt sini . 1. Waktu bila start pakai bengkung ? 2. Hari2 kena mandi herba ? Perlu bilas ? 3. Blh mandi guna air biasa ? 4. Waktu sesuai tangas&sauna ? 5. Makanan yg sesuai utk seminggu awl berpantang ? #ingintahu #firstbaby

1 Balas

start pakai bgkung bila dh hbis mmgurut..hari ke4.. pakai tiap2 hari, ptg mlm sy bukak..huhu.. mandi herba tu mndi daun2 ke? biasa klu mndi daun2 tu xyah bilas dah, kegunaan mandi daun tu utk wangikan bdan, darah kita kan kuar byk,hanyirr.. sy start bby dh sbulan bru brani mndi air biasa..hehe.. bertangas dan brsauna tu trpulang ikut pda tukang urut atau tukang spa tu la..hehe.. makanan yg sesuai wktu smggu awal ialah sup sawi + karot + ikan yg xgatal / ikan bilis / hirisan halia & bwg putih goreng, lada hitam.. biasa pagi mnum air milo cicah biskut, tghri mkn nasi, ptg mnum air cicah biskut or roti / lempeng ksong, hmpir mlm mkn nasi lgi.. biasa tgh mlm bby akan nangis, klu sis lapa, mkn jek lagi..😍