Demam panas

Assalamualaikum ibu² anak sy dmm pns.kmrin dah bawa kt hsptl .suhu bby 39.5 Lps check drh doktor kata bby ok je.lps tu check suhu lgi panas bby dah turun 36.8 tapi skrng pns naik lgi ada x tips UTK turunkan pns dmm.sy dh kerap lap bdn bby dgn kain bsh,kerap mandi kn bby .subuh² tdi pun sy dh mandikan bby.sy buntu kesian tengok bby .pegi hsptl pun doktor x thn kt wad UTK pantau 😭😭😭#pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing #demam

Demam panas
22 Balas

ank umur brpa ? dapat ubat tak ? pi klinik swasta klau dokter hosptal tkmau bg. sy ank dmm teruk swasta bg ubt. ank tak tido satu malam menangis je. time tu ank 5 bln suhu 38.5. ni dokter la yg pesan. jerlum kalau boleh sampai sejam. bagi anak pakai baju lembab. baju ank basahkan then perah bg ank pakai. klau ank dh blh dduk blh jgk ltak dlm besen boh air ltk kt ruang tamu ke bg la ank dduk berendam dlm tu smbil main. atau pun klau ada aircond blh buka suhu 25 sejuk sikit utk ank . lsptu tu ank jgn bwk g mna2. ank sy ritu selsema batuk. pstu kluar g hntr tok dia balik rmh. balik dmm pula.

6mo ago

welcome. tips ni pun saya dapat dari dokter hehe