Sakit pinggang

Assalamualaikum ibu2.. ada ke yang pernah ada pengalaman sakit pinggang yang teruk masa pregnant?? Saya pregnant 11 week.. tapi x bole langsung tido atas tilam.. kena tido atas lantai.. kalau x, mmg x bole bangun.. sakit yang teramat..

3 Balas

tido atas lantai pastikan beralas toto. Belakang pinggang kena letak bantal lembut n sedikiiiitttt mengiring . Sy kalau tido terlentang, dh bleh rasa sikit2 perut mengeras . Pastu kaki tu kepik la ngan bantal atau letak kaki atas bantal. N jangan buat kerja berat. Sy sblm raya , cuma sapu mop lantai n lipat kain je . Petang tu terus skit tulang hujung punggung n pinggang . Memang xselesa. Malam tu mkn panadol sbijik baru ok. Skrg ni buat kerja mcmtu pon dh sakit2.

wsalam..sama mcm sy🤭2 bulan jgk sy tido ats lantai beralaskan toto..sy letak 2bantal kt lutut 1 bantal utk peluk & 1 bantal kepala...bykkn tido mgiring ke kiri....alhamdulillah skrg 15weeks dh blh tido ats tilam😊

kene betulkan postur badan