Bukaan 2cm (37w)

Assalamualaikum, hye mommies. Saya sakit perut memulas malam tadi dari pukul 1 am sampai subuh, takboleh tidur, setiap 5 minit memulas, baby mengeras. Pagi tadi pukul 10 pergi hospital, jalan dah buka 2cm. Tapi sampai malam still 2cm, kena tahan untuk pantau, kalau takde apa2 boleh balik. Pernah ke ibu2 kat sini mengalami situasi yang sama?

1 Balas

Tanda nak bersalin tu sis. Anak first ke? Klu sye dulu dah buka 2cm doc trs admit wad je. Admit pukul 9am, pukul 7pm baru masuk labor room sbb dah buka 4cm. Dah tu dlm labor room kena tgu smpai 10cm pulak. Pukul 10.55pm baru baby keluar. Hehe.. pengalaman bersalin anak first.. skrg tgh tgu hari utk second baby pulak. Now baru masuk 36week 😊🤲 Semoga urusan kita dipermudahkan.. Aaminnn...

4y ago

Saya pun tunggu juga tanda2bair ketuban dengan lendir darah, tapi yang dapat nya sakit perut je 🤭 masa bukaan 5 cm doc pecah kan air ketuban, fuhh lepastu 30 minit juga berguling2, 30 minit lepastu terus teran ingatkan nak berak, doc suruh try teran, sekali haa keluar kepala dia. Hehehe rasa excited je cerita. Macam sis rasa sakit2 dah kan, saya rasa sakit pinggang apa semua dalam masa 1 hari, sebelum2 ni cuma sakit ari2 je