Cara bermain dengan bayi

Assalamualaikum Hye ibu² bole bantu saya share tips cara bermain dengan bayi umur 11 bulan untuk tingkatkan pengetahuan dan perkembangan nye. #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

4 Balas

-Nyanyi lagu diikuti dgn aksi : cnth : kalau rasa gembira tepuk tangan.. - galak ank tiru bunyi or perkataan yg mudah : meow, cip - cip, broom2. - sensory play

Boleh nyanyi lagu kanak² dan islamik. Tunjuk flashcard. Apa pun jangan lupa bawa anak grounding (bagi anak pijak rumput/ tanah)

- Flash card - Sing along (nursery rhymes) - Story time - Keep communicate with your baby.

1y ago

ok tenkiu

Flash card, montessori toys, stacking box/ring, buku.